/ Allmänt /

Skrutt & Co

Here we go again...

I onsdags eftermiddag var jag och tog blodprover. Inget konstigt med det. Jag gör det varannan vecka för att kolla så att jag inte får biverkningar av medicinen som jag tar mot min RA. Ska tillägga att jag kände mig lite hängig på morgonen. Hade lite feber och ont i halsen men tänkte inte så mycket på det. Det är ju förkylningstider.

I vilket fall. Efter två timmar ringer en sjuksköterska och säger att proverna inte ser bra ut. Jag har jättejättedåligt med *vita blodkroppar vilket betyder att jag är väldigt infektionskänslig. [Mitt värde låg på 0,7 och det ska egentligen ligga mellan 4,5 - 11.]

Sjuksköterskan vill att jag tar mig till akuten så fort som möjligt för om det är så att jag har en infektion i kroppen så behöver jag hjälp. Väl där tar dom ännu fler prover, ekg, kollar febern och så vidare. Får åka hem efter några timmar men ska återkomma morgonen därpå för fler prover. 

Skrutt

Kommer tillbaka dagen efter och tar fler prover. Känner mig inte "piggast i stan" direkt. När proverna är tagna rekommenderar de mig att inte vänta på provsvaren inne på sjukhuset utan jag gör bäst i att hålla mig ute i friska luften. Sjukhus är tydligen inget bra ställe att vara på när man är infektionskänslig. Efter en och en halv timmes väntan kommer svaren och efter att ha kollat igenom dem tycker de att jag ska göra uppehåll med medicinen för att det kan vara biverkningar. Har fortfarande feber och ont i halsen vilket inte är bra när man är så pass nedsatt.  

I morse ringde de igen. Proverna såg fortfarande inte bra ut så jag fick åka upp till sjukhuset igen. Läkaren konstaterar att jag har fått biverkningar av medicinen [brist på vita blodkroppar] och att jag har en pågående infektion i kroppen. Inte bra. Inte bra alls. 

Så. Om jag får högre feber i helgen eller om halsen svullnar igen mer så ska jag ringa akuten annars ska jag återkomma på måndag. Till dess fick jag instruktioner om att hålla mig hemma och inte utsätta mig för några bacillusker...

Skit! Jag som har mått så himla bra av medicinen som doktor Åsa trollade fram. 

Vita blodkroppar spelar en viktig roll i kroppens immunförsvar. Deras viktigaste uppgift är att försvara kroppen mot infektioner.